2012-05-31 11:07Nyheter

H&M for Water-kollektionen är här

null

H&M lanserar H&M for Water, en Hawaii-inspirerad strandkollektion för hela familjen, där 25 procent av försäljningen doneras till WaterAid och bidrar till att öka tillgången till rent vatten och sanitet i några av världens fattigaste områden.

Kollektionen präglas av en skön semesterkänsla i avslappnad Hawaii-stil. H&M for Water-kollektionen innehåller plagg gjorda av ekologisk bomull och andra hållbara material och kommer att säljas i cirka 200 butiker världen över samt online från och med 31 maj.

H&M har varit en viktig partner till WaterAid sedan 2002 och samarbetet firar 10-årsjubileum i år. Detta har inneburit 25 miljoner kronor till WaterAids arbete vilket har hjälpt över 150.000 människor att få tillgång till dricksvatten, en toalett att gå på och utbildning i hygien.

Helena Helmersson, CSR-chef på H&M säger:
- H&M har stöttat WaterAid och deras arbete för att förbättra tillgången till rent vatten och hygien för världens fattigaste människor sedan 2002. H&M har ett socialt och miljömässigt ansvar i de länder vi arbetar i och vatten är ett av våra fokusområden. WaterAid arbetar I några av de länder där leverantörer till H&M finns och vi tycker därför det är mycket viktigt att vi bidrar till bättre levnadsvillkor för människor i dessa områden. Vi är väldigt stolta över att vara del av ett arbete som gör skillnad och över vårt samarbete med WaterAid.

Håll utkik i din närmaste H&M-butik eller handla online på:
» shop.hm.com


Om WaterAid

WaterAid är en internationell organisation som arbetar för en värld där alla människor har tillgång till rent vatten, sanitet och hygien. Organisationen förändrar varje år miljoner människors liv genom ökad tillgång till rent vatten, sanitet och hygien i världens fattigaste samhällen. WaterAid samarbetar med lokala partners för hållbara och långsiktiga lösningar, och påverkar beslutsfattare globalt och nationellt att öka prioriteringar och insatser för dessa grundläggande behov. WaterAid har verksamhet i 34 länder och sedan starten 1981 har 28,2 miljoner människor fått tillgång till rent vatten och 28,2 miljoner fått tillgång till toaletter som ett resultat av WaterAids arbete. WaterAid finns i Sverige sedan 2009. För mer information, besök www.wateraid.se


Kontaktpersoner

Anna Schön
Kommunikatör
Anna Schön