2013-06-19 16:10Nyheter

Miss Li + INDISKA = rent vatten!

null

Artisten Miss Li och INDISKA gick i förra veckan ut med nyheten att de tillsammans gjort en klädkollektion som kommer i höst, och 10 % av intäkterna kommer gå till WaterAid!

Linda (Miss Li) berättar själv via sin Facebooksida:

''Äntligen! Äntligen får jag berätta den trevliga nyheten att jag fått designa en klädkollektion tillsammans med Indiska! Den är inspirerad av 60 och 70-talet och släpps i butik den 7 Augusti!

Det som är så fint är att 10% av försäljningen går till WaterAid och deras fantastiska arbete med vatten och sanitetsfrågor i Indien. Vi i Sverige kan ta rent vatten för givet, men tyvärr är det inte så i alla länder! 768 miljoner människor i världen saknar tillgång till rent vatten och 2000 barn dör varje dag i diarresjukdomar orsakade av orent vatten.

Så WaterAids arbete är livsviktigt och varje plagg som säljs kan förändra många människors liv!

Kramar! Linda''

Kollektionen är inspirerad av 60-talet och går i grönt, guld, orange och gult och kommer innehålla hattar, smycken och kläder. Den kommer finnas till försäljning från och med den 7 augusti och i Indiskas online-shop samt i utvalda butiker.

Bilden är från INDISKA.


Om WaterAid

WaterAid är en internationell organisation som arbetar för en värld där alla människor har tillgång till rent vatten, sanitet och hygien. Organisationen förändrar varje år miljoner människors liv genom ökad tillgång till rent vatten, sanitet och hygien i världens fattigaste samhällen. WaterAid samarbetar med lokala partners för hållbara och långsiktiga lösningar, och påverkar beslutsfattare globalt och nationellt att öka prioriteringar och insatser för dessa grundläggande behov. WaterAid har verksamhet i 34 länder och sedan starten 1981 har 28,2 miljoner människor fått tillgång till rent vatten och 28,2 miljoner fått tillgång till toaletter som ett resultat av WaterAids arbete. WaterAid finns i Sverige sedan 2009. För mer information, besök www.wateraid.se


Kontaktpersoner

Anna Schön
Kommunikatör
Anna Schön