2013-05-09 22:01Nyheter

Spring Strömmingsloppet för WaterAid

null

På lördag, den 11 maj, är det äntligen dags för Strömmingsloppet i Vaxholm. Det är den tredje upplagan av skärgårdsloppet som sätter hälsa, miljö och välgörenhet i fokus. Gör helgen till en härlig upplevelse i Vaxholm som antingen löpare eller publik!

Föranmälan är stängd men det går fortfarande bra att anmäla sig på tävlingsdagen. 100 kronor av anmälningsavgiften går till WaterAid - förra året sprang Strömmingsloppets deltagare in hela 35 000 kronor!

» Läs allt om arrangemanget på www.strommingsloppet.se

Loppet finns i klasserna 5 km och 10 km för herr och dam, samt Lilla Strömmingsloppet för flickor och pojkar upp till 12 år.

Strömmingsloppet i Vaxholm arrangeras av Strömmingsloppet IS, som består av företagen Dandelion Sportswear, Fysio+, Skarpö Gård, Thunblad & Son och Waxholms Orienteringsklubb. Initiativtagare till Strömmingsloppet är Nicole Rimér (Dandelion Sportswear), som även är grundare av loppet tillsammans med Fysio+ och Thunblad & Son.


Om WaterAid

WaterAid är en internationell organisation som arbetar för en värld där alla människor har tillgång till rent vatten, sanitet och hygien. Organisationen förändrar varje år miljoner människors liv genom ökad tillgång till rent vatten, sanitet och hygien i världens fattigaste samhällen. WaterAid samarbetar med lokala partners för hållbara och långsiktiga lösningar, och påverkar beslutsfattare globalt och nationellt att öka prioriteringar och insatser för dessa grundläggande behov. WaterAid har verksamhet i 34 länder och sedan starten 1981 har 28,2 miljoner människor fått tillgång till rent vatten och 28,2 miljoner fått tillgång till toaletter som ett resultat av WaterAids arbete. WaterAid finns i Sverige sedan 2009. För mer information, besök www.wateraid.se


Kontaktpersoner

Anna Schön
Kommunikatör
Anna Schön