2012-08-17 13:00Nyheter

Strömmingsloppet gav 35.000 kr till WaterAids arbete i Bangladesh

null

När Strömmingsloppet, i Vaxholm utanför Stockholm, gick av stapeln i ett kylskåpskallt Vaxholm den 12 maj 2012 deltog närmare 430 deltagare. Deltagarna sprang dels för löparglädjens och hälsans skull, dels för miljön och ett välgörande ändamål. 100 kronor per fullbetalande löpare gick i år till WaterAids arbete i Bangladesh. Tillsammans gav detta 35 000 kr till det livsviktiga arbetet. WaterAid deltog för andra året i rad som humanitär partner.

- Det är mycket glädjande att vara med som humanitär partner till Strömmingsloppet och samtidigt se löparloppet växa från förra året. Så lite som 200 kr räcker till att förse ytterligare en person varaktigt med rent vatten och sanitet. Med 100 kr per deltagare till vårt livsviktiga arbete kan du och din vän ta varandra i hand och med gott samvete delta i loppet även nästa år. Ett stort tack till er löpare som deltog, men även ett tack till eldsjälarna bakom loppet, säger Daniel Holking, kommunikatör på WaterAid Sverige.

När startskottet gick fanns en av Sveriges främsta löpare någonsin på startlinjen; Evy Palm. Evy Palm var även med och delade ut priserna på scenen till Strömmingloppets lyckliga vinnare.

Gör skillnad även 2013
Strömmingsloppet i Vaxholm har nu arrangerats i två år. I maj 2013 går den tredje upplagan av Strömmingsloppet. Loppet växer för varje år och än så länge finns ingen deltagargräns. Första året anmälde sig 279 deltagare och i år var 430 personer anmälda.

- En av anledningarna till att vi ökade med drygt 60 procent är att de som deltagit gärna springer igen eftersom det är ett mycket välarrangerat lopp i en mycket vacker miljö. Dessutom går en del av anmälningsavgiften till ett välgörande ändamål, vilket ger känslan ”springer jag detta lopp gör jag skillnad”, säger Helena Thunblad från Strömmingsloppet IS.

Strömmingsloppet växer snabbt. Nyheter för 2012 var ”Lilla Strömmingsloppet” med olika sträckor för barn under 12 år men även fler kringarrangemang. Tyvärr var vädret inte på arrangörernas sida i år, så prisutdelningen fick inte den förväntade publiktillströmningen.

- Nu har vi testat både och, sol första året och regn andra året. Nästa år blir det sol, så boka en plats på Lägret redan nu!


Om WaterAid

WaterAid är en internationell organisation som arbetar för en värld där alla människor har tillgång till rent vatten, sanitet och hygien. Organisationen förändrar varje år miljoner människors liv genom ökad tillgång till rent vatten, sanitet och hygien i världens fattigaste samhällen. WaterAid samarbetar med lokala partners för hållbara och långsiktiga lösningar, och påverkar beslutsfattare globalt och nationellt att öka prioriteringar och insatser för dessa grundläggande behov. WaterAid har verksamhet i 34 länder och sedan starten 1981 har 28,2 miljoner människor fått tillgång till rent vatten och 28,2 miljoner fått tillgång till toaletter som ett resultat av WaterAids arbete. WaterAid finns i Sverige sedan 2009. För mer information, besök www.wateraid.se


Kontaktpersoner

Anna Schön
Kommunikatör
Anna Schön