2013-05-14 08:00Nyheter

Välhandel med Trade For Aid

Den 14 maj lanseras sidan Trade For Aid, som är en ny e-handelsplats som kombinerar en bra deal med socialt ansvar.

Vid lanseringen kommer det att finns ett stort antal produkter och upplevelser att buda på eller köpa på sidan, och du vill ha något annat i sortimentet kan du påverka detta genom att skicka en önskning till Trade For Aid via hemsidan. Ju fler som önskar något specifikt desto större chans är det att produkten eller upplevelsen blir en del av utbudet.

När en affär görs på Trade For Aid går 80 procent av marginalen, det vill säga skillnaden mellan inköpspriset och försäljningspriset minus moms och skatt, till en eller flera välgörenhetsorganisationer som konsumenten själv väljer. Detta kallas för nettogåva och redovisas öppet på sajten för konsumenten.

Läs mer och shoppa loss på www.tradeforaid.se


Om WaterAid

WaterAid är en internationell organisation som arbetar för en värld där alla människor har tillgång till rent vatten, sanitet och hygien. Organisationen förändrar varje år miljoner människors liv genom ökad tillgång till rent vatten, sanitet och hygien i världens fattigaste samhällen. WaterAid samarbetar med lokala partners för hållbara och långsiktiga lösningar, och påverkar beslutsfattare globalt och nationellt att öka prioriteringar och insatser för dessa grundläggande behov. WaterAid har verksamhet i 34 länder och sedan starten 1981 har 28,2 miljoner människor fått tillgång till rent vatten och 28,2 miljoner fått tillgång till toaletter som ett resultat av WaterAids arbete. WaterAid finns i Sverige sedan 2009. För mer information, besök www.wateraid.se


Kontaktpersoner

Anna Schön
Kommunikatör
Anna Schön