2022-10-18 12:25Pressmeddelande

Frukostseminarium med Jan Eliasson, Micael Dahlen och WaterAid

Seminariet äger rum på Operakällaren den 21 oktober och leds av journalisten och programledaren Tilde de Paula Eby.Seminariet äger rum på Operakällaren den 21 oktober och leds av journalisten och programledaren Tilde de Paula Eby.

Välkommen på ett exklusivt frukostseminarium om rätten till rent vatten, sanitet och hygien. Seminariet äger rum på Operakällaren den 21 oktober och leds av journalisten och programledaren Tilde de Paula Eby.

Idag saknar 771 miljoner människor tillgång till rent vatten. Hälften av sjukvårdsinrättningarna i världens låginkomstländer har inte rent vatten nära till hands. Varannan minut dör ett barn under fem år på grund av en diarrésjukdom orsakad av smutsigt vatten och dålig sanitet.

Under detta högprofilerade seminarium bjuds du in till ett samtal med FN:s tidigare vice generalsekreterare Jan Eliasson. Eliasson, som även är global ambassadör för organisationen WaterAid, kommer bland annat att prata om sina personliga erfarenheter kring arbetet med vatten, sanitet och hygien, samt kopplingen till klimatförändringar, fred och global utveckling.

Frukostseminariet består även av ett panelsamtal med Micael Dahlen, författare och professor i ekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm, och Anna Nilsdotter, generalsekreterare för WaterAid Sverige. Paneldeltagarna kommer att lyfta vikten av att bygga ett hållbart samhälle, för att vi ska kunna nå de globala målen som är en del av Agenda 2030. WaterAid kommer under frukosten visa att det är lönsamt för företag att investera och arbeta med frågor kopplat till vatten, sanitet och hygien i hela leverantörsledet.

Under seminariet intervjuas även Operakällarens VD Abbe Ibrahim om sitt personliga engagemang. Sedan stiftelsens start 2006 har Operakällaren Foundation samlat in över 47 miljoner kronor för att människor i Östafrika ska få tillgång till rent vatten och sanitet.

Intervjuer

Samtliga seminariedeltagare finns tillgängliga för intervju efter seminariet. För att säkra en intervju krävs förbokning. Vänligen mejla louise.myrseth@wateraid.se för bokning eller pressfrågor.

Boka en plats

Kontakta adrienne.collin@wateraid.se för kostnadsfri anmälan för press eller övriga frågor. 


Detaljer och information

Datum: 21 oktober 2022

Tid: Frukost serveras mellan 07:30—08:00. Seminariet pågår mellan 08:30—10:15

Plats: Operaterrassen (Karl XII:s torg 1, Stockholm)

Språk: Engelska


Medverkande

Jan Eliasson, ambassadör för WaterAid och tidigare FN:s vice generalsekreterare

Micael Dahlen, författare och professor i ekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm

Anna Nilsdotter, generalsekreterare för WaterAid Sverige

Tilde de Paula Eby, journalist och programledare (moderator)

Abbe Ibrahim, grundare och VD för Operakällaren Foundation


Om Operakällaren Foundation:

Vatten är en grundläggande mänsklig rättighet som är avgörande för alla människors överlevnad. Trots det saknar fortfarande 771 miljoner människor tillgång till rent vatten, vilket innebär ungefär var tionde människa på jorden. Det måste vi ändra på. 2,8 miljoner! Så mycket lyckades Operakällaren Foundation inbringa under förra årets insamling. Pengarna från evenemanget såg till att 4 000 människor i samhället Wega Tebeta i Etiopien fick rent vatten. Besök www.operakallaren.com för mer information. 


Om WaterAid

WaterAid är en internationell organisation som arbetar för en värld där alla människor har tillgång till rent vatten, sanitet och hygien. Organisationen förändrar varje år miljoner människors liv genom förbättrad tillgång till rent vatten, sanitet och hygien i världens fattigaste samhällen. WaterAid samarbetar med lokala partners för hållbara och långsiktiga lösningar, och påverkar beslutsfattare att nationellt och globalt öka insatserna för att fler människor ska få hållbar tillgång till rent vatten, toaletter och hygien. WaterAid finns i 33 länder och sedan starten 1981 har över 28 miljoner människor fått tillgång till rent vatten och nästan 29 miljoner fått tillgång till sanitet som ett resultat av WaterAids direkta arbete. Besök www.wateraid.se för mer information.


Kontaktpersoner

Louise Myrseth
Kommunikationschef
Louise Myrseth