2014-10-22 08:00Pressmeddelande

Ge bort årets viktigaste och mest generösa julklapp – vattendroppar!

null

Det kan kännas långt kvar till jul, men varje dag, varje minut, dör människor runt om i världen på grund av bristen på rent vatten och tillgång till en toalett. Bristen på rent vatten håller människor kvar i en ond cirkel av fattigdom och sjukdom. Sedan 1981 har WaterAid givit över 21 miljoner människor tillgång till rent vatten, men det finns fortfarande mycket att göra. Nu lanserar WaterAid gåvoshopen ”varje droppe räknas”, där alla kan vara med och rädda liv.

”Idag lever nästan 750 miljoner människor i världen utan rent dricksvatten och 2,5 miljarder människor saknar tillgång till en toalett. Varje dag dör 1400 barn i sjukdomar orsakade av bristen på rent vatten”, berättar WaterAids generalsekreterare Cecilia Chatterjee-Martinsen.

WaterAids nya gåvoshop gör det möjligt för företag liksom privatpersoner att vara med och ge bort årets viktigaste och mest generösa julklapp – vattendroppar. Vattendroppar som räddar liv.

”Jag uppmanar alla att generöst ge bort värdefulla droppar till kunder, personal, släktingar och vänner i jul. Vattendropparna i vår gåvoshop kommer att förse människor med rent vatten, toaletter och utbildning i hygien. De kommer bidra till att fler familjer är friska och att fler barn överlever och har möjlighet att gå klart skolan. Varje liten droppe räknas”, fortsätter Cecilia Chatterjee-Martinsen.

WaterAids gåvoshop hittar ni via www.wateraid.se

**************

För mer information, vänligen kontakta:

Anna Nylander, WaterAid Sverige

Anna.Nylander@wateraid.se, 073-588 97 52

Om WaterAid

WaterAid är en internationell organisation som arbetar i 26 länder i Afrika, Asien, Centralamerika och Stillahavsområdet. WaterAid förändrar varje år miljontals liv genom ökad tillgång till rent vatten, sanitet och hygien i världens fattigaste samhällen. WaterAid samarbetar med lokala partners för hållbara och långsiktiga lösningar. WaterAid påverkar beslutsfattare globalt och nationellt att öka prioriteringar och insatser för dessa grundläggande behov.

Sedan 1981 har WaterAid givit över 21 miljoner människor rent vatten och sedan 2004 har över 18 miljoner människor fått tillgång till sanitet. För mer information, besök http://www.wateraid.se

WaterAid är en ledande oberoende organisation som genom konkret bistånd, opinionsbildning och påverkan gör det möjligt för världens fattigaste att få tillgång till rent vatten, sanitet och kunskap i hygien.


Om WaterAid

WaterAid är en internationell organisation som arbetar för en värld där alla människor har tillgång till rent vatten, sanitet och hygien. Organisationen förändrar varje år miljoner människors liv genom ökad tillgång till rent vatten, sanitet och hygien i världens fattigaste samhällen. WaterAid samarbetar med lokala partners för hållbara och långsiktiga lösningar, och påverkar beslutsfattare globalt och nationellt att öka prioriteringar och insatser för dessa grundläggande behov. WaterAid har verksamhet i 34 länder och sedan starten 1981 har 28,2 miljoner människor fått tillgång till rent vatten och 28,2 miljoner fått tillgång till toaletter som ett resultat av WaterAids arbete. WaterAid finns i Sverige sedan 2009. För mer information, besök www.wateraid.se


Kontaktpersoner

Anna Schön
Kommunikatör
Anna Schön