2009-12-09 16:17Pressmeddelande

Lägg ditt stöd till WaterAid i kundkorgen!

WaterAid Sverige lanserar begreppet "Många droppar små" och skapar som första projekt även ett kampanjkoncept för e-butiker. Med draghjälp från e-butik.se har vi gått ut till ett hundratal e-butiker med ett mycket enkelt julkampanjkoncept. E-butik.se hjälpte oss att nå ut till 20.000 av deras kontakter vilket gjorde hela skillnaden i detta uppstartsläge av kampanjen.

E-handlaren lägger helt enkelt till en virtuell vara bland de vanliga varorna som sedan döps till: ”Donera 100 kr till WaterAid” eller “Julgåva till WaterAid Sverige”. Artikeln läggs upp som vilken eller vilka artiklar som helst. Varunamn följt av en kort text om oss och en länk till vår webb där kunden kan läsa mer innan han eller hon bestämmer sig. Väljer kunden att stödja WaterAids arbete så lägger denne varan i korgen som vanligt och går till kassan. Fördelen med detta är att mycket lite arbete krävs och ingen fysisk vara behöver plockas och skickas. Butikerna kan själv bestämma beloppet eller om de vill ha flera olika belopp beroende på vad som passar deras målgrupp. Alla e-handlare som vill, förses dessutom med ett eget SMS-ord för gåvor även via mobilen.

Kampanjen är den första av flera planerade kampanjer under konceptet "Många droppar små" som WaterAid Sverige har lanserat under vintern 2009. Första året med WaterAid som helt nytt varumärke i Sverige och med ett nytt kampanjkoncept gör att antalet deltagare ännu är ganska begränsat. Det är alltid svårt att engagera butiker i slutet av november. Då har de flesta redan knytit upp sig kring olika kampanjer. Arbetet inför nästa års kampanj kommer därför att starta tidigare inför julen 2010.

Kampanjen körs lite på testbasis i år. Vi kommer utvärdera de anslutna butikerna och hur det gick inför nästa år. Vi har i år engagerat fyra butiker som valt att stödja vårt arbete: Mittimyllan, Outdoorstore, Proffsgarderoben och Travel Heroes så hos dem kan du handla med gott samvete. Även om kampanjen lanserades lite för sent för de flesta handlarna är det mycket glädjande vilka reaktioner som har inkommit. De flesta tycker att konceptet är perfekt men hade redan knutit upp sig kring andra aktiviteter. Detta bådar gott inför nästa år.

Per Stenbeck
Generalsekreterare
WaterAid Sverige
per.stenbeck@wateraid.org
08/677 30 20

WaterAid bildades i England 1981 för att bistå befolkningarna i några av världens fattigaste länder med rent och vatten och sanitet, men också för att sätta press på världens regeringar. Nu har WaterAid Sverige startat för att göra det möjligt också för oss i vårt land att delta i den kampen.


Om WaterAid

WaterAid är en internationell organisation som arbetar för en värld där alla människor har tillgång till rent vatten, sanitet och hygien. Organisationen förändrar varje år miljoner människors liv genom ökad tillgång till rent vatten, sanitet och hygien i världens fattigaste samhällen. WaterAid samarbetar med lokala partners för hållbara och långsiktiga lösningar, och påverkar beslutsfattare globalt och nationellt att öka prioriteringar och insatser för dessa grundläggande behov. WaterAid har verksamhet i 34 länder och sedan starten 1981 har 28,2 miljoner människor fått tillgång till rent vatten och 28,2 miljoner fått tillgång till toaletter som ett resultat av WaterAids arbete. WaterAid finns i Sverige sedan 2009. För mer information, besök www.wateraid.se


Kontaktpersoner

Anna Schön
Kommunikatör
Anna Schön