2015-02-18 11:30Pressmeddelande

Låt era lokaler rädda liv! WaterAid letar nya lokaler

null

Vi på WaterAid i Sverige letar nu nya kontorslokaler och som insamlingsstiftelse så är det självklart viktigt för oss att hålla nere våra kostnader. Därför söker vi nu en ny samarbetspartner som – helt eller delvis – kan sponsra oss med lokaler.

Idag saknar 750 miljoner människor rent vatten och 2,5 miljarder människor har inte ens den mest basala toalett att gå på för att göra sina behov. Konsekvenserna är fruktansvärda. 1400 barn dör varje dag på grund av diarréer, kvinnor kan spendera över 40% av sin tid på att hämta vatten och flickor hoppar av skolan när de får sin mens om det inte finns skoltoaletter. 

WaterAid arbetar för att förändra detta. Vi vet att liv förändras när de timmar som tidigare ägnades åt att hämta vatten istället kan användas till arbete eller skolgång. Tillgång till rent vatten och toaletter tillsammans med kunskap i hygien bidrar till att hålla familjer friska, kvinnor och flickor säkra, och hjälper barn att gå klart skolan. Liv förändras och samhällen utvecklas.

Vill ni vara med och hjälpa oss att förändra världen så har ni nu en möjlighet!

WaterAid kan erbjuda ett samarbete som ger positiva effekter för ert företag, era medarbetare och era kunder. Tillsammans kan vi skräddarsy samarbetet efter era önskemål och behov. Och på så sätt kan era lokaler rädda liv.

Var med oss och förändra världen! Låt era lokaler rädda liv!

Här hittar ni vår önskespec men självklart är vi flexibla. Är ni intresserade, har frågor eller funderingar så hör av er till generalsekreterare Cecilia Chatterjee-Martinsen på cecilia@wateraid.se eller 08-677 30 20.

Med vänliga hälsningar,

Christina Jutterström, Ordförande och Cecilia Chatterjee-Martinsen, Generalsekreterare

Kort kontorsspecifikation WaterAid Sverige

Tidsram: Vårt hyreskontrakt med Folksam går ut den 30 september 2015, men vi kan flytta tidigare.

Antal personer: I dagsläget är vi 12 personer men vi kommer att växa. Så vi behöver plats för 15 personer samt växtutrymme för 5-10 till under en 3 års period.

Platsbehov: Vi är flexibla i hur kontorslayouten ser ut, det kan vara i landskap där vi alla sitter i ett rum eller flera rum. Vi behöver tillgång till ett mötesrum eller två för mindre möten/telefonsamtal. Möteslokalerna kan delas med andra.

Vi är positiva till att dela lokaler med andra verksamheter.

Möblemang: Vi har i dagsläget inga möbler utan lånar detta av hyresvärden. Detta vore den optimala lösningen även framåt men vi kan självklart även ha omöblerade lokaler där vi själva införskaffar möbler.

Teknik

Telefoni: Vi har en mobilväxellösning och behöver alltså inga teleuttag eller andra telefonilösningar.

Internet: Vi behöver tillgång till fiber eller annan internetuppkoppling med hög kapacitet.

Skrivare/kopiator: Vi leasar idag en multiskrivare.

Vi hoppas kunna hitta en ny hyresvärd som vill vara en samarbetspartner till oss och bidra till att fler människor får tillgång till rent vatten och sanitet genom att subventionera lokalhyra för oss.

Läge

Vi sitter idag vid Skanstull och våra medarbetare kommer med olika transportmedel in till kontoret i Stockholm. Vi sitter självklart gärna kvar centralt i stan men alternativ är närförorter med bra kommunikationsmöjligheter.

WaterAid är en ledande oberoende organisation som genom konkret bistånd, opinionsbildning och påverkan gör det möjligt för världens fattigaste att få tillgång till rent vatten, sanitet och kunskap i hygien.


Om WaterAid

WaterAid är en internationell organisation som arbetar för en värld där alla människor har tillgång till rent vatten, sanitet och hygien. Organisationen förändrar varje år miljoner människors liv genom ökad tillgång till rent vatten, sanitet och hygien i världens fattigaste samhällen. WaterAid samarbetar med lokala partners för hållbara och långsiktiga lösningar, och påverkar beslutsfattare globalt och nationellt att öka prioriteringar och insatser för dessa grundläggande behov. WaterAid har verksamhet i 34 länder och sedan starten 1981 har 28,2 miljoner människor fått tillgång till rent vatten och 28,2 miljoner fått tillgång till toaletter som ett resultat av WaterAids arbete. WaterAid finns i Sverige sedan 2009. För mer information, besök www.wateraid.se


Kontaktpersoner

Anna Schön
Kommunikatör
Anna Schön