2022-03-24 09:43Pressmeddelande

Mathilda Piehl ny kommunikationschef för WaterAid

Mathilda Piehl är ny kommunikationschef för WaterAid Sverige.Mathilda Piehl är ny kommunikationschef för WaterAid Sverige.

WaterAid Sverige har rekryterat Mathilda Piehl som ny kommunikationschef. Piehl har en bred kommunikationsbakgrund och har närmast varit kommunikationschef på RFSL.

På RFSL har Mathilda Piehl varit delaktig i organisationens påverkansarbete som bidragit till stora förändringar på hbtqi-området. Hon har även arbetat med internationella frågor, idrott och politiskt påverkansarbete. Sedan förra veckan håller hon i rodret för WaterAid Sveriges kommunikation.

WaterAids långsiktiga målsättning är att alla människor i världen ska ha en stabil och säker tillgång till vatten, sanitet och hygien. Klivet till WaterAid beskriver Mathilda som ett spännande byte av fokusfråga:

–  Frågor som rör vatten är redan en av de viktigaste globala frågorma och kommer att vara i fokus under lång tid framöver. Jag vill jobba där det bränns och där jag gör störst nytta, så för mig känns det otroligt värdefullt att få bidra till WaterAids arbete, säger Mathilda Piehl, ny kommunikationschef på WaterAid Sverige.


Om WaterAid

WaterAid är en internationell organisation som arbetar för en värld där alla människor har tillgång till rent vatten, sanitet och hygien. Organisationen förändrar varje år miljoner människors liv genom förbättrad tillgång till rent vatten, sanitet och hygien i världens fattigaste samhällen. WaterAid samarbetar med lokala partners för hållbara och långsiktiga lösningar, och påverkar beslutsfattare att nationellt och globalt öka insatserna för att fler människor ska få hållbar tillgång till rent vatten, toaletter och hygien. WaterAid finns i 34 länder och sedan starten 1981 har över 28 miljoner människor fått tillgång till rent vatten och nästan 29 miljoner fått tillgång till sanitet som ett resultat av WaterAids direkta arbete. Besök www.wateraid.se för mer information.

Kontaktpersoner

Mathilda Piehl
Kommunikationschef
Mathilda Piehl