2014-02-21 14:51Pressmeddelande

Miljoner skäl att fira - PostkodLotteriet ger WaterAid 5 miljoner kronor

null

Igår blev WaterAid mottagare av 5 miljoner kronor för sitt arbete med att förändra liv i världens fattigaste områden genom tillgång till rent vatten och sanitet. Bakom gåvan ligger Svenska PostkodLotteriet som med sin årliga förmånstagarutdelning ger nära 50 organisationer som på olika sätt arbetar för en bättre värld en dryg miljard att dela på.

WaterAid fick för tredje året i rad ta emot en check från PostkolLotteriets VD Niclas Kjellström-Matseke, denna gång på 5 miljoner kronor. WaterAid blev också, tillsammans med RFSU, mottagare av 9 miljoner att använda till ett av de "special projects" som PostkodLotteriet valde att stödja i år. Projektet heter "En god start" och syftar till att rädda liv, stärka rättigheter och skapa förbättrad hälsa liv för kvinnor, flickor och barn i Tanzania. WaterAid och RFSU ser möjligheter att utbyta kunskap och kompetens för att uppnå förbättrad mödrahälsa, minskad barnadödlighet och ökad jämställdhet.

”Det är fantastiskt att vi genom PostkodLotteriet och alla svenska lottköpare får möjligheten att förändra liv genom rent vatten, sanitet och kunskap i hygien.” säger WaterAids generalsekreterare Cecilia Chatterjee-Martinsen.

För mer information, kontakta Cecilia Chatterjee-Martinsen, 08-677 30 20 eller cecilia@wateraid.se 

WaterAid är en ledande oberoende organisation som genom konkret bistånd, opinionsbildning och påverkan gör det möjligt för världens fattigaste att få tillgång till rent vatten, sanitet och kunskap i hygien.


Om WaterAid

WaterAid är en internationell organisation som arbetar för en värld där alla människor har tillgång till rent vatten, sanitet och hygien. Organisationen förändrar varje år miljoner människors liv genom ökad tillgång till rent vatten, sanitet och hygien i världens fattigaste samhällen. WaterAid samarbetar med lokala partners för hållbara och långsiktiga lösningar, och påverkar beslutsfattare globalt och nationellt att öka prioriteringar och insatser för dessa grundläggande behov. WaterAid har verksamhet i 34 länder och sedan starten 1981 har 28,2 miljoner människor fått tillgång till rent vatten och 28,2 miljoner fått tillgång till toaletter som ett resultat av WaterAids arbete. WaterAid finns i Sverige sedan 2009. För mer information, besök www.wateraid.se


Kontaktpersoner

Anna Schön
Kommunikatör
Anna Schön