2024-01-15 06:00Pressmeddelande

Molly ”MISS MOLLY” Rosenström blir ny ambassadör för WaterAid

Artisten Molly "MISS MOLLY" Rosenström blir ny ambassadör för WaterAid.Artisten Molly "MISS MOLLY" Rosenström blir ny ambassadör för WaterAid.

WaterAid Sverige välkomnar musikartisten och låtskrivaren Molly ”MISS MOLLY” Rosenström som ny ambassadör. På ett unikt sätt blandar MISS MOLLY K-pop med skandinavisk musik och ser nu fram emot att stötta WaterAids arbete.   

Molly Rosenström föddes i Helsingfors och började tidigt med musik. Som 6-åring gjorde hon sin första studioinspelning, tv-debuterade som 11-åring och när hon var 13 år vann hon tv-tävlingen ”The Voice kids” i hemlandet Finland. Det resulterade i skivkontrakt och kort därefter spelade hon in sin första skiva.

Idag bor MISS MOLLY i Stockholm och skriver både musik åt sig själv och andra artister. Hon har nått stora framgångar som låtskrivare i både Sydkorea och Japan. De senaste åren har hon skrivit sånger åt flera av Asiens största artister, bland andra ITZY, La Poem, iScream, Mori Calliope, WHEE IN och NiziU. Som låtskrivare har hon över hundra miljoner streams och hennes låtar har både toppat den japanska och den koreanska Billboardlistan.

Molly Rosenström brinner för frågor som rör jämställdhet och är tacksam för det nya uppdraget:

"Jag har alltid varit engagerad i frågor om alla människors lika värde och möjligheter, och utan rent vatten går det inte att uppnå jämställdhet. Här i Norden är rinnande vatten något vi inte ens tänker på för det är en självklarhet som vi tar för givet och det är lätt att glömma att 1 av 10 av jordens befolkning inte har det. Alla har rätt till rent vatten! Jag är tacksam för att få vara ambassadör för WaterAid och kunna stötta deras livsviktiga arbete", säger Molly Rosenström.

WaterAids generalsekreterare, Anna Nilsdotter, är glad över samarbetet:

"Vi är väldigt glada över att välkomna Molly ‘MISS MOLLY’ Rosenström som ambassadör för WaterAid. MISS MOLLY är en unik artist med publik i många länder och på många olika plattformar. Hennes stora engagemang för våra frågor kommer att hjälpa oss att nå nya målgrupper. Tillsammans med MISS MOLLY kan vi bredda kampen för allas rätt till rent vatten, sanitet och hygien."

WaterAids ambassadörer

Övriga ambassadörer för WaterAid Sverige är Jan Eliasson, Mustafa "Musse" Mohamed, Peter Jöback, Sofia Helin och Robin Quaison. Att vara ambassadör för WaterAid är ett ideellt uppdrag och innebär att man på olika sätt bidrar till att uppmärksamma allas rätt till rent vatten, sanitet och hygien.

Läs mer om våra amassadörer här:

https://www.wateraid.org/se/media/ambassadorer-och-beskyddareOm WaterAid

WaterAid är en internationell organisation som arbetar för att alla människor överallt ska ha tillgång till rent vatten, toaletter och hygienmöjligheter. Vi har verksamhet i 30 länder och arbetar i några av världens fattigaste samhällen. WaterAid finns på plats med egen personal och samarbetar med lokala partners för hållbara och långsiktiga lösningar som leder till att fler får tillgång till rent vatten och toaletter. Vi sätter frågan på agendan och påverkar beslutsfattare globalt och nationellt att satsa mer på dessa grundläggande rättigheter. Sedan WaterAid grundades 1981 har vi nått 28,5 miljoner människor med tillgång till rent vatten, 29 miljoner med tillgång till toaletter och 27,8 miljoner med möjlighet till bättre hygien. Sedan 2009 finns WaterAid i Sverige, och här arbetar vi framför allt med insamling, påverkansarbete och opinionsbildning.


Kontaktpersoner

Mattias Dellert
Pressekreterare
Mattias Dellert