2011-05-10 17:12Pressmeddelande

Ny chef för WaterAid Sverige

null

Den 1 oktober tillträder Cecilia Chatterjee-Martinsen posten som generalsekreterare i WaterAid Sverige efter Per Stenbeck som då går i pension. Cecilia kommer närmast från Stockholm International Water Institute (SIWI) där hon ansvarat för World Water Week och SIWIs prisverksamhet som bla omfattar det prestigefyllda Stockholm Water Prize.

WaterAids vision är en värld där var och en har tillgång till rent vatten och sanitet. Arbetet i Sverige, som startade för två år sedan, bedrivs genom opinionsbildning och genom insamling till konkret bistånd med fokus på Bangladesh i Asien och Mali i Afrika.

”Vi är mycket glada över att ha rekryterat en chef för WaterAid Sverige med Cecilias gedigna bakgrund och starka engagemang för våra frågor. Vi är övertygade om att hon kommer att leda verksamheten till fortsatta framgångar”, säger Jan Eliasson, ordförande i WaterAids styrelse.

För mer information kontakta Per Stenbeck enligt nedan.

Per Stenbeck
Generalsekreterare
WaterAid Sverige

Phone: +46-(0)8-677 30 20
SMS: +46-(0)736 61 22 88
E-mail: per.stenbeck@wateraid.se
http://www.wateraid.se


Om WaterAid

WaterAid är en internationell organisation som arbetar för en värld där alla människor har tillgång till rent vatten, sanitet och hygien. Organisationen förändrar varje år miljoner människors liv genom ökad tillgång till rent vatten, sanitet och hygien i världens fattigaste samhällen. WaterAid samarbetar med lokala partners för hållbara och långsiktiga lösningar, och påverkar beslutsfattare globalt och nationellt att öka prioriteringar och insatser för dessa grundläggande behov. WaterAid har verksamhet i 34 länder och sedan starten 1981 har 28,2 miljoner människor fått tillgång till rent vatten och 28,2 miljoner fått tillgång till toaletter som ett resultat av WaterAids arbete. WaterAid finns i Sverige sedan 2009. För mer information, besök www.wateraid.se


Kontaktpersoner

Anna Schön
Kommunikatör
Anna Schön