2012-08-29 15:49Pressmeddelande

Ny kommunikationsansvarig på WaterAid

null

WaterAid Sverige har anställt Ulrica Giltze som kommunikationsansvarig inom organisationen. Ulrica har lång erfarenhet av kommunikationsarbete och kommer närmast från Sveriges Utbildningsradio, UR.

-Efter tre år i Sverige så har vi kommit till ett skede där vi behöver satsa mer på information och kommunikation, säger Cecilia Chatterjee-Martinsen, generalsekretare WaterAid Sverige. Fortfarande är det många som inte vet att fler barn dör av diarréer orsakade av smutsigt vatten och dålig sanitet än av Aids, malaria och mässling tillsammans. Ulricas gedigna erfarenhet och kunskap inom kommunikationsområdet kommer definitivt att säkerställa att WaterAid kommer att synas mer och att fler får upp ögonen för hur vatten, sanitet och hygien är en förutsättning för fattigdomsbekämpning och överlevnad.

WaterAid är en internationell organisation med visionen om en värld där alla har tillgång till rent vatten och sanitet.  WaterAid arbetar idag i 27 länder världen över med konkret bistånd och påverkansarbete. Sedan starten 1981 har 16 miljoner människor fått tillgång till rent vatten och sanitet som ett resultat av WaterAids arbete.  WaterAid finns i Sverige sedan 2009.

-Det är otroligt roligt och en fantastisk möjlighet att få vara med och bygga upp kommunikationen inom en organisation med en så viktig uppgift som WaterAid, säger Ulrica. Att bidra till att alla kan få tillgång till rent vatten är väl public service om något?

WaterAid är en ledande oberoende organisation som genom konkret bistånd, opinionsbildning och påverkan gör det möjligt för världens fattigaste att få tillgång till rent vatten, sanitet och kunskap i hygien.


Om WaterAid

WaterAid är en internationell organisation som arbetar för en värld där alla människor har tillgång till rent vatten, sanitet och hygien. Organisationen förändrar varje år miljoner människors liv genom ökad tillgång till rent vatten, sanitet och hygien i världens fattigaste samhällen. WaterAid samarbetar med lokala partners för hållbara och långsiktiga lösningar, och påverkar beslutsfattare globalt och nationellt att öka prioriteringar och insatser för dessa grundläggande behov. WaterAid har verksamhet i 34 länder och sedan starten 1981 har 28,2 miljoner människor fått tillgång till rent vatten och 28,2 miljoner fått tillgång till toaletter som ett resultat av WaterAids arbete. WaterAid finns i Sverige sedan 2009. För mer information, besök www.wateraid.se


Kontaktpersoner

Anna Schön
Kommunikatör
Anna Schön