2023-09-08 13:14Pressmeddelande

Ny ledning för WaterAids insamlings- och kommunikationsarbete

Porträtt av Mathilda Piehl mot grå bakgrund

De senaste två åren har WaterAid ökat antalet givare och stärkt sin synlighet i den offentliga debatten och nu bildar organisationen en ny avdelning för att ytterligare förstärka arbetet. Genom att sammanföra arbetet med insamling och kommunikation skapas en avdelning med en gemensam strategi som sätter fokus på innovation, kreativitet och datadrivna arbetsmetoder. Förändringen innebär att flera nya spetskompetenser ansluter sig till teamet.

Den nybildade insamlings- och kommunikationsavdelningen kommer att ledas av Mathilda Piehl, tidigare kommunikationschef på WaterAid. I avdelningen integreras tre enheter: kommunikation, privat insamling och företagssamarbeten. Louise Myrseth, som tidigare varit organisationens pressansvarig, tar över som interim kommunikationschef. Dessutom välkomnar WaterAid två nya ansikten i ledningen: Johan Harlén som chef för privat insamling och Olle Wallin som blir chef för företagssamarbeten.

Anna Nilsdotter, generalsekreterare för WaterAid, kommenterar förändringen:

– Vårt mål är att samla in ännu mer pengar och bli ännu mer synliga i debatten, så att fler människor ska kunna få tillgång till rent vatten världen över, och den här omorganiseringen är ett stort steg i den riktningen. Samtidigt vill jag passa på att tacka vår tidigare insamlingschef Nadia Forslund för hennes värdefulla insatser under de senaste fyra åren, särskilt vad gäller vår tillväxt av individuella givare.

Mathilda Piehl, ny insamlings- och kommunikationschef:

– Vi lever i en snabbrörlig värld där behov ständigt förändras och utmaningar snabbt skiftar karaktär. Då krävs en tydlig strategi med fokus på innovation och datadrivna arbetsmetoder. Jag känner mig ödmjuk inför uppgiften att leda vår nya avdelning och ser fram emot att tillsammans med vårt fantastiska team fortsätta att vara en drivkraft för positiv förändring.

Omorganiseringen träder i kraft den 9 september 2023.

De ska leda arbetet med WaterAids insamling och kommunikation

Mathilda Piehl har varit kommunikationschef på WaterAid i 1,5 år och har under den tiden utvecklat WaterAids kommunikation genom fokus på innovation, datadriven arbetsmetod och konceptarbete. Tidigare har Mathilda arbetat som kommunikationschef och suttit i ledningsgruppen på RFSL och inom Stockholms stads kulturförvaltning. Hon tillträder sin nya tjänst den 9 september.

Louise Myrseth har gedigen erfarenhet av strategisk kommunikation och press- och mediefrågor inom flera stora svenska civilsamhällesorganisationer, inklusive WaterAid, RFSL och Civil Rights Defenders. På WaterAid driver hon även organisationens arbete med rättighetsbaserad kommunikation och insamling. Hon tillträder sin nya tjänst omedelbart.

Olle Wallin har arbetat med projektledning, affärsutveckling och partnerskap på Postkodlotteriet. Han har tidigare varit projektledare på Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien, projektledare inom företagssamarbeten på Naturskyddsföreningen och ansvarig för partnerskap på Fotografiska Stockholm. Olle Wallin tillträder sin nya tjänst den 9 oktober.

Johan Harlén kommer senast från Civil Rights Defenders, där han ansvarat för insamling från privat sektor sedan 2019. Dessförinnan ledde han arbetet med privat insamling på ECPAT Sverige och har tidigare även ansvarat för nyrekrytering på Amnesty International Sverige. Johan Harlén tillträder sin nya tjänst den 2 oktober.Om WaterAid

WaterAid är en internationell organisation som arbetar för en värld där alla människor har tillgång till rent vatten, sanitet och hygien. Organisationen förändrar varje år miljoner människors liv genom förbättrad tillgång till rent vatten, sanitet och hygien i världens fattigaste samhällen. WaterAid samarbetar med lokala partners för hållbara och långsiktiga lösningar, och påverkar beslutsfattare att nationellt och globalt öka insatserna för att fler människor ska få hållbar tillgång till rent vatten, toaletter och hygien. WaterAid finns i 33 länder och sedan starten 1981 har över 28,5 miljoner människor fått tillgång till rent vatten, 29 miljoner fått tillgång till toaletter och över 27,8 miljoner tillgång till hygien som ett resultat av WaterAids direkta arbete. Besök www.wateraid.se för mer information.


Kontaktpersoner

Mattias Dellert
Pressekreterare
Mattias Dellert