2018-09-04 16:33Pressmeddelande

Operakällaren Foundation samlar in rekordbelopp till WaterAid

null

Under Operakällaren Foundations 12:e år samlas 7,8 miljoner kronor in till WaterAids arbete för att fler människor ska få rent vatten – det meddelades under den årliga banketten 3 september.

Dagen började traditionsenlig med ett inspirerande och känsloladdat frukostseminarium på Operakällaren. Bland talarna fanns den fantastiska Ilwad Elman, kvinnokämpe och fredsaktivist som rest till Sverige från Somalia för att medverka. Talade gjorde också Jan Eliasson, ambassadör för WaterAid och tidigare vice generalsekreterare för FN, och Abbe Ibrahim, Operakällarens VD. Seminariet leddes av skådespelerskan Sofia Helin, också hon ambassadör för WaterAid.

På kvällen hölls bankett på Operakällaren. Banketten leddes av Steffo Törnqvist och Sofia Helin, och underhållningen stod Loreen för. Som höjdpunkt och avslutning på banketten tillkännagavs att det under Operakällaren Foundations 12:e år samlas in 7,8 miljoner kronor till WaterAids arbete – nytt rekord!

Operakällaren Foundations insamling till WaterAid pågår under hela året. Kontakta Operakällaren Foundation eller WaterAid om du är intresserad av att bidra till att fler människor i Östafrika får tillgång till rent vatten.

WaterAid Sveriges generalsekreterare Cecilia Chatterjee-Martinsen om samarbetet:

– Jag blir otroligt rörd över det engagemang som Operakällaren Foundation och alla som deltog under dagen visat för att fler människor i världen ska få rent vatten. Vi på WaterAid är stolta över samarbetet med Operakällaren Foundation, men framförallt är vi såklart väldigt glada över att nu kunna nå ännu fler människor med rent vatten, säger Cecilia Chatterjee-Martinsen.

Om Operakällaren Foundation

Operakällaren Foundation startades efter att Operakällarens VD Abbe Ibrahim under 2006 besökte Kenya och med egna ögon såg vilka fruktansvärda konsekvenser torka och vattenbrist fick för människorna i landet. Syftet med Operakällaren Foundation är att samla in pengar till organisationer som arbetar i Östafrika för att fler människor ska få tillgång till rent vatten. Operakällaren Foundation arrangeras 2018 till förmån för WaterAid.

Vill du stödja Operakällaren Foundation och WaterAids arbete? Här hittar du mer information: http://operakallarenfoundation.com/

Om WaterAid

WaterAid är en internationell organisation som arbetar för en värld där alla människor har tillgång till rent vatten, sanitet och hygien. Organisationen förändrar varje år miljoner människors liv genom ökad tillgång till rent vatten, sanitet och hygien i världens fattigaste samhällen. WaterAid samarbetar med lokala partners för hållbara och långsiktiga lösningar, och påverkar beslutsfattare att nationellt och globalt öka insatserna för dessa grundläggande behov.

WaterAid finns i 34 länder och sedan starten 1981 har 26,8 miljoner människor fått tillgång till rent vatten och 26,8 miljoner fått tillgång till sanitet som ett resultat av WaterAids direkta arbete. Besök www.wateraid.se för mer information.

Följ WaterAid på Facebook

Följ WaterAid på Twitter

Följ WaterAid på Instagram

  • Varje år dör 290 000 barn av diarrésjukdomar orsakade av smutsigt vatten och bristande sanitet. Det innebär runt 800 barn varje dag.
  • 844 miljoner människor saknar rent vatten.
  • Nästan 2,3 miljarder människor saknar grundläggande sanitet.
  • Varje krona som investeras i vatten och sanitet ger i genomsnitt fyra kronor tillbaka i ökad produktivitet och förbättrad folkhälsa.


Om WaterAid

WaterAid är en internationell organisation som arbetar för en värld där alla människor har tillgång till rent vatten, sanitet och hygien. Organisationen förändrar varje år miljoner människors liv genom ökad tillgång till rent vatten, sanitet och hygien i världens fattigaste samhällen. WaterAid samarbetar med lokala partners för hållbara och långsiktiga lösningar, och påverkar beslutsfattare globalt och nationellt att öka prioriteringar och insatser för dessa grundläggande behov. WaterAid har verksamhet i 34 länder och sedan starten 1981 har 28,2 miljoner människor fått tillgång till rent vatten och 28,2 miljoner fått tillgång till toaletter som ett resultat av WaterAids arbete. WaterAid finns i Sverige sedan 2009. För mer information, besök www.wateraid.se


Kontaktpersoner

Anna Schön
Kommunikatör
Anna Schön