2023-11-15 13:22Pressmeddelande

Seminarium på Operakällaren — Uppdaterad talarlista

Bilden visar OKF:s frukostseminarium 2022, då bland andra Ola Rosling och Anna Nilsdotter medverkade.Bilden visar OKF:s frukostseminarium 2022, då bland andra Ola Rosling och Anna Nilsdotter medverkade.

Den 20 november bjuder WaterAid och Operakällaren Foundation in till ett panelsamtal om alla människors rätt till rent vatten, med fokus på Tanzania. Nytillkommen delatagare är Dr Rod Berger, amerikansk föreläsare, TED-talare och återkommande Forbes-skribent. Bland de andra deltagarna finns Jan Eliasson och Ola Rosling. Seminariet sker i närvaro av H.K.H. Kronprinsessan Victoria som är WaterAids beskyddare och som länge engagerat sig för rätten till rent vatten.

Bristen på rent vatten påverkar sjukvård och personlig hygien över hela världen. En plats som drabbats hårt är Handeni-distriktet i Tanzania, där drygt 90 % av sjukvårdsinrättningarna saknar tillgång till rent vatten. Årets panel kommer att prata om varför problemen finns och vad som krävs för att lösa dem. 

Panelen består av Jan EliassonOla Rosling, Dr Rod Berger, Sofia HelinMustafa "Musse" MohamedAbbe Ibrahim och Anna Nilsdotter. Moderator är journalisten Jenny Strömstedt.

WaterAid är glada att hälsa H.K.H. Kronprinsessan Victoria välkommen till detta viktiga evenemang.

”Kronprinsessans intresse och engagemang för vattenfrågan och de globala målen är oerhört viktigt, både för oss och för framtida generationer. Det är ett stöd som bidrar till att vi kan nå ännu fler med rent vatten,” säger WaterAids generalsekreterare Anna Nilsdotter.

Detaljer och information

NÄR: Måndagen 20 november kl 08:30-10:15

PLATS: Operaterrassen, Karl XII:s torg 1, Stockholm

ANMÄLAN: Anmälan sker via epost till: mattias.dellert@wateraid.se

FRÅGOR: För frågor samt intervjuförfrågningar, vänligen kontakta Mattias Dellert, pressekreterare WaterAid: mattias.dellert@wateraid.se eller +46-(0)73-588 97 52


Om Operakällaren Foundation

50 miljoner! Så mycket har Operakällaren Foundation samlat in sedan starten 2007.  Pengarna från Operakällaren Foundation har tidigare gått till projekt i Etiopien. 2023 går insamlingen till Tanzania. Där har WaterAid byggt en damm och nu väntar arbetet med att dra vatten från dammen till nya områden. Det gör att både sjukvården och allmänheten kan få rent vatten, tillgång till toaletter och bättre hygien. Arbetet i Tanzania möjliggör ett bättre liv för tusentals människor.​

Besök www.operakallarenfoundation.com för mer information. Om WaterAid

WaterAid är en internationell organisation som arbetar för att alla människor överallt ska ha tillgång till rent vatten, toaletter och hygienmöjligheter. Vi har verksamhet i 30 länder och arbetar i några av världens fattigaste samhällen. WaterAid finns på plats med egen personal och samarbetar med lokala partners för hållbara och långsiktiga lösningar som leder till att fler får tillgång till rent vatten och toaletter. Vi sätter frågan på agendan och påverkar beslutsfattare globalt och nationellt att satsa mer på dessa grundläggande rättigheter. Sedan WaterAid grundades 1981 har vi nått 28,5 miljoner människor med tillgång till rent vatten, 29 miljoner med tillgång till toaletter och 27,8 miljoner med möjlighet till bättre hygien. Sedan 2009 finns WaterAid i Sverige, och här arbetar vi framför allt med insamling, påverkansarbete och opinionsbildning.


Kontaktpersoner

Mattias Dellert
Pressekreterare
Mattias Dellert