2023-09-19 08:37Pressmeddelande

Stina Billinger ny ledamot i WaterAids styrelse

Stina Billinger är ny ledamot i WaterAid Sveiges styrelse. Stina Billinger är ny ledamot i WaterAid Sveiges styrelse.

Den 24 augusti tillträdde Stina Billinger som ledamot i WaterAid Sveriges styrelse. Stina Billinger har tidigare både varit statssekreterare på Näringsdepartementet och arbetat som hållbarhetschef i näringslivet.

Stina Billinger har lång erfarenhet av hållbarhetsfrågor, kommunikation och ledarskap. Under åtta år arbetade hon på Näringsdepartementet, varav fem år som statssekreterare med ansvar bland annat för styrning och utveckling av den statliga bolagsportföljen. 

Under karriären har Stina Billinger också arbetat som hållbarhetschef på Storebrand och SPP, suttit i styrelsen för CSR Sweden, Global Compact och även varit krönikör i Veckans Affärer. Stina är verksam som strategisk rådgivare, föreläsare och moderator.  

Stina Billinger menar att det är både viktigt och hedersamt att få engagera sig i WaterAid: 

”Rent vatten och hygien är livsviktigt och samtidigt något som många tar för givet här i Sverige. Vi behöver höja kunskapen om och mobilisera mer stöd för dessa frågor, både här hemma och ute i världen. WaterAid gör ett oerhört viktigt arbete, som opinionsbildare och som katalysator för ekonomiskt stöd till de människor som saknar tillgång till rent vatten och hygien. Jag är stolt att jag får bidra till detta viktiga arbete!”, säger Stina Billinger, ny ledamot i WaterAid Sveriges styrelse. 

”För oss i WaterAids styrelse är Stina Billinger ett mycket värdefullt tillskott och jag ser verkligen fram emot att arbeta tillsammans. Stina har en imponerande bakgrund, inte minst som statssekreterare, och hennes arbete kommer vara till stor nytta för WaterAids livsviktiga arbete”, säger Michael Arthursson, ordförande i WaterAid Sveriges styrelse.

”Vi är oerhört glada över att få med Stina i WaterAids styrelse. Hon har värdefulla kunskaper från både departementsarbete och näringsliv, och ett mycket stort kunnande inom hållbarhetsfrågor som blir särskilt värdefullt för våra företagssamarbeten. Jag ser fram emot vårt samarbete”, säger Anna Nilsdotter, generalsekreterare för WaterAid Sverige.Om WaterAid

WaterAid är en internationell organisation som arbetar för att alla människor överallt ska ha tillgång till rent vatten, toaletter och hygienmöjligheter. Vi har verksamhet i 33 länder och arbetar i några av världens fattigaste samhällen. WaterAid finns på plats med egen personal och samarbetar med lokala partners för hållbara och långsiktiga lösningar som leder till att fler får tillgång till rent vatten och toaletter. Vi sätter frågan på agendan och påverkar beslutsfattare globalt och nationellt att satsa mer på dessa grundläggande rättigheter. Sedan WaterAid grundades 1981 har vi nått 28,5 miljoner människor med tillgång till rent vatten, 29 miljoner med tillgång till toaletter och 27,8 miljoner med möjlighet till bättre hygien. Sedan 2009 finns WaterAid i Sverige, och här arbetar vi framför allt med insamling, påverkansarbete och opinionsbildning.


Kontaktpersoner

Mattias Dellert
Pressekreterare
Mattias Dellert