2011-05-14 19:02Pressmeddelande

Strömmingloppet lockade 279 motionärer till ett vårsoligt Vaxholm

null

Idag (lördagen den 14 maj) gick första upplagan av Strömmingsloppet av stapeln. Det markerar invigningen av loppet men också det första loppet där WaterAid Sverige är med som förmånstagare. Vaxholms butiker, restauranger, caféer och livsmedelsbutiker höll öppet hela dagen något som besökare inte var sena att utnyttja i det vackra vädret.

Loppet som har en utpräglad miljöprofil har också adderat en välgörenhetsaspekt till loppet. För varje deltagare som anmälde sig gick 100 kr direkt till Wateraids arbete för rent vatten och sanitet, denna gång till WaterAid Sveriges första projekt i Bangladesh. Loppet lockade totalt 279 motionärer som vardera alltså gav 100 kr av anmälningsavgiften till WaterAid. 50 kr stod arrangörerna av loppet för och 50 kr skjuter tidningen Runners World till. Totalt gav Strömmingsloppet 27 900 kr till arbetet inom projektet i Bangladesh.

- Vi har satsat hårt på olika miljösteg i detta lopp och kan nu med stolthet meddela att vi tilldelats Håll Sverige Rents miljödiplomering, säger Nicole Rimér, initiativtagare till loppet och en av tre arrangörer av loppet.

Strömmingsloppet är därmed en av de två första miljödiplomerade löpartävlingar och den första som går av stapeln i år. Därmed är Strömmingsloppet det enda löparlopp i Stockholms region med denna utmärkelse. Martin Karlsson från Stiftelsen Håll Sverige Rent överräckte diplomet till Nicole Rimér från Strömmingsloppet.

Loppet var uppdelat i två distanser. En lite kortare bana på 5 km och en längre bana med lite mer oländig terräng på 10 kilometer. För varje distans belönades de tre bästa inom Herr och Dam. Som prisutdelare hade Strömmingsloppet engagerat Blossom Tainton vars tidning Blossom också var med och sponsrade loppet.

- För oss på WaterAid innebar loppet en flygande start på vårt nya projekt i Bangladesh. Med pengarna från loppet kommer vi kunna göra mycket nytta, säger Daniel Holking, kommunikatör på WaterAid Sverige

För resultalistor se:
http://www.strommingsloppet.se/Resultat.html

Har du frågor om Strömmingsloppet, tider, deltaglistor m.m:
Nicole Rimér
nicole@dandelionsportswear.se
070-6567733

För övriga frågor kring samarbeten kontakta WaterAid Sverige:
Daniel Holking, Kommunikatör/Fotograf (fler bilder finns)
08/677 30 08
daniel.holking@wateraid.se

WaterAid arbetar för en värld där var och en har tillgång till rent vatten och sanitet. Varje år får ytterligare 1 miljon människor tillgång till rent vatten som ett resultat av vårt arbete. Organisationen startade 1981 i Storbritannien och etablerades i Sverige 2009. Idag arbetar WaterAid i 26 länder i Afrika, Asien och Stillahavsregionen. Styrelseordförande för WaterAid Sverige är Jan Eliasson. I styrelsen sitter även Christina Jutterström, Lena Treschow-Torell, Peter Örn, Johan Rockström, Sven-Erik Skogsfors, Harriet Wallberg Henriksson, Anders Berntell samt Tomas Blomqvist. Mer information på vår hemsida; www.wateraid.se


Om WaterAid

WaterAid är en internationell organisation som arbetar för en värld där alla människor har tillgång till rent vatten, sanitet och hygien. Organisationen förändrar varje år miljoner människors liv genom ökad tillgång till rent vatten, sanitet och hygien i världens fattigaste samhällen. WaterAid samarbetar med lokala partners för hållbara och långsiktiga lösningar, och påverkar beslutsfattare globalt och nationellt att öka prioriteringar och insatser för dessa grundläggande behov. WaterAid har verksamhet i 34 länder och sedan starten 1981 har 28,2 miljoner människor fått tillgång till rent vatten och 28,2 miljoner fått tillgång till toaletter som ett resultat av WaterAids arbete. WaterAid finns i Sverige sedan 2009. För mer information, besök www.wateraid.se


Kontaktpersoner

Anna Schön
Kommunikatör
Anna Schön