2014-12-01 08:00Pressmeddelande

​Sveriges mest folkkära reklamkaraktärer samlas för rent vatten

null

Apollo-guden, Mekonomen-Karin och Fåret Frank. Reklamkaraktärerna har numera blivit folkkära kändisar. Nu möts de för första gången när de provfilmar för rollen som WaterAids nya talesperson. Filmen ska få upp ögonen för att byta ut en julklapp mot vattendroppar.

WaterAid arbetar med att ge fler människor i fattiga samhällen tillgång till rent vatten och sanitet. Den här julen vill vi få hela svenska folket att vara med och bidra till att fler människor får det som vi tar för givet - rent vatten - genom att byta ut en eller flera julklappar mot vattendroppar, som finns att ge bort i vår gåvoshop.

– 748 miljoner människor saknar idag tillgång till rent vatten och över 500 000 barn dör varje år av diarré som en följd av detta. Det här är utan tvekan en av vår tids största och viktigaste frågor att lösa, säger Cecilia Chatterjee-Martinsen, generalsekreterare på WaterAid.

Den här julen har organisationen tagit till ett något udda grepp. För att berätta om en alternativ julklapp har WaterAid nämligen samlat några av Sveriges mest kända reklamkaraktärer – i samma film. Apollo-guden, Unionen-hjältarna, K-Rauta Jarmo, en tysk tandläkare, Bredbandsbolaget-Kenny, Mannen från 3, Mekonomen-Karin och Fåret Frank. Dessutom gör några gamla reklamkaraktärer comeback. Roland Nordqvist, mer känd som Telia-pappan, är tillbaka. Dessutom får vi återigen höra den oefterhärmlige rösten bakom ”Grattis Sverige!”.

– Att vi har lyckats samla så många karaktärer även från konkurrerande företag i en och samma film, för att sprida vårt budskap, ser vi som ett bevis på att fler än vi tycker att det här en viktig fråga. Vi är enormt tacksamma över att alla har ställt upp för rent vatten, fortsätter Cecilia.

I filmen provspelar karaktärerna för rollen som WaterAids nya talesperson, något som de gör med ett blandat resultat.

– Allvaret i frågan går givetvis inte att skoja bort. Men däremot tror vi, att vi på ett humoristiskt och avväpnande sätt, kan tränga igenom bruset. Vi kanske inte hittade den perfekta talesperson men vi har helt klart den perfekta julklappen, avslutar Cecilia Chatterjee-Martinsen.

Läs mer om julkampanjen, se filmen och besök vår gåvoshop på www.wateraid.se

**************

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Cecilia Chatterjee-Martinsen


08–677 30 20


cecilia@wateraid.se

WaterAid är en ledande oberoende organisation som genom konkret bistånd, opinionsbildning och påverkan gör det möjligt för världens fattigaste att få tillgång till rent vatten, sanitet och kunskap i hygien.


Om WaterAid

WaterAid är en internationell organisation som arbetar för en värld där alla människor har tillgång till rent vatten, sanitet och hygien. Organisationen förändrar varje år miljoner människors liv genom ökad tillgång till rent vatten, sanitet och hygien i världens fattigaste samhällen. WaterAid samarbetar med lokala partners för hållbara och långsiktiga lösningar, och påverkar beslutsfattare globalt och nationellt att öka prioriteringar och insatser för dessa grundläggande behov. WaterAid har verksamhet i 34 länder och sedan starten 1981 har 28,2 miljoner människor fått tillgång till rent vatten och 28,2 miljoner fått tillgång till toaletter som ett resultat av WaterAids arbete. WaterAid finns i Sverige sedan 2009. För mer information, besök www.wateraid.se


Kontaktpersoner

Anna Schön
Kommunikatör
Anna Schön