2016-11-18 07:33Pressmeddelande

WaterAid gör skitfilm för att uppmärksamma toalettdagen

null

Lördagen den 19 november är det Internationella Världstoalettdagen. För att uppmärksamma dagen släpper WaterAid en film där en desillusionerad bajskorv har huvudrollen.

Se filmen här

I filmen vandrar bajset runt på Stockholms gator på jakt efter någonstans att ta vägen. Filmens syfte är att uppmärksamma att en tredjedel av världens befolkning fortfarande lever utan tillgång till en toalett och att 900 barn dör varje dag på grund av att de tvingas leva utan toalett och rent vatten.

– Många kanske skrattar när de hör talas om Världstoalettdagen, men toaletter är inget skämt. För de 2,3 miljarder människor som saknar en toalett är det en fråga på liv och död. Vi ville skildra den här allvarliga situationen men samtidigt utnyttja ämnets tragikomiska sidor. Jag tror att de som ser filmen kommer sätta skrattet i halsen, säger Cecilia Chatterjee-Martinsen, generalsekreterare WaterAid Sverige.

Filmen kommer främst spridas via WaterAid Sveriges Facebook.

Om WaterAid

WaterAid är en internationell organisation som arbetar för en bättre värld där alla människor har tillgång till rent vatten och sanitet. Organisationen förändrar varje år miljoner människors liv genom ökad tillgång till rent vatten, sanitet och hygien i världens fattigaste samhällen. WaterAid samarbetar med lokala partners för hållbara och långsiktiga lösningar, och påverkar beslutsfattare globalt och nationellt att öka prioriteringar och insatser för dessa grundläggande behov.

WaterAid har verksamhet i 37 länder och sedan starten 1981 har 25 miljoner människor fått tillgång till rent vatten och 24 miljoner fått tillgång till sanitet som ett resultat av WaterAids arbete. WaterAid finns i Sverige sedan 2009. För mer information, besök wateraid.se

Följ WaterAid på Facebook

Följ WaterAid på Twitter

Följ WaterAid på Instagram

  • Varje år dör 315 000 barn av diarrésjukdomar orsakade av smutsigt vatten och bristande sanitet. Det innebär nästan 900 barn varje dag.
  • Över 650 miljoner människor saknar rent vatten.
  • Över 2,3 miljarder människor saknar grundläggande sanitet.
  • Varje krona som investeras i vatten och sanitet ger i genomsnitt fyra kronor tillbaka i ökad produktivitet och förbättrad folkhälsa.


Om WaterAid

WaterAid är en internationell organisation som arbetar för en värld där alla människor har tillgång till rent vatten, sanitet och hygien. Organisationen förändrar varje år miljoner människors liv genom ökad tillgång till rent vatten, sanitet och hygien i världens fattigaste samhällen. WaterAid samarbetar med lokala partners för hållbara och långsiktiga lösningar, och påverkar beslutsfattare globalt och nationellt att öka prioriteringar och insatser för dessa grundläggande behov. WaterAid har verksamhet i 34 länder och sedan starten 1981 har 28,2 miljoner människor fått tillgång till rent vatten och 28,2 miljoner fått tillgång till toaletter som ett resultat av WaterAids arbete. WaterAid finns i Sverige sedan 2009. För mer information, besök www.wateraid.se


Kontaktpersoner

Anna Schön
Kommunikatör
Anna Schön