2015-02-17 10:00Pressmeddelande

​WaterAid inleder samarbete med Lindex för rent vatten och sanitet

null

Idag tillkännager WaterAid och Lindex att de inleder ett långsiktigt samarbete med målet att ge fler tillgång till rent vatten och sanitet.

WaterAids vision är en värld där alla har tillgång till rent vatten och sanitet. I dagsläget saknar 750 miljoner människor tillgång till rent vatten och 2,5 miljarder har inte tillgång till en toalett.

Textilproduktion kräver stora mängder vatten. Vattenanvändning kan ha stor negativ inverkan på miljön och de samhällen där produktionen finns. Därför är det viktigt för WaterAid att skapa förståelse, engagemang och medverkan hos företag som är aktiva i vattenintensiva sektorer så som modeindustrin. Genom samarbetet med Lindex får WaterAid ytterligare en långsiktig partner som vet att tillgången till rent vatten och hållbar vattenanvändning i hela produktionsledet inte bara är en förutsättning för människors hälsa utan också för långsiktig och hållbar textilproduktion.

”Vi är oerhört glada och tacksamma för det starka engagemang Lindex visar genom att stödja WaterAids arbete. Lindex långsiktiga engagemang för hållbar vattenanvändning går i linje med WaterAids arbete och vi ser fram emot att arbeta med Lindex, all deras personal samt deras kunder för att förändra liv”, säger Cecilia Chatterjee-Martinsen, generalsekreterare för WaterAid Sverige.

”Genom partnerskapet med WaterAid är Lindex med och ser till att världens mest utsatta människor får tillgång till rent vatten och sanitet. Vatten är enormt viktigt, både för oss människor och för modeindustrin. Vi har stort fokus på vattenhanteringen i våra leverantörsled. Att tillsammans med WaterAid kunna bidra till konkreta förbättringar där det behövs är något vi är väldigt stolta över”, säger Ingvar Larsson, vd på Lindex.

###

För mer info kontakta Magdalena Olsson på 08-677 30 33 eller magdalena.olsson@wateraid.se

Om WaterAid

WaterAid är en internationell oberoende organisation, som arbetar i 26 länder i Afrika, Asien, Centralamerika och Stillahavsområdet. WaterAid förändrar varje år miljontals liv genom ökad tillgång till rent vatten, sanitet och hygien i världens fattigaste samhällen. WaterAid samarbetar med lokala partners för hållbara och långsiktiga lösningar. WaterAid påverkar beslutsfattare globalt och nationellt att öka prioriteringar och insatser för dessa grundläggande behov.

Sedan 1981, har WaterAid gett över 21 miljoner människor rent vatten och sedan 2004, har över 18 miljoner människor fått tillgång till toaletter och sanitet. För mer information, besök http://www.wateraid.se

WaterAid är en ledande oberoende organisation som genom konkret bistånd, opinionsbildning och påverkan gör det möjligt för världens fattigaste att få tillgång till rent vatten, sanitet och kunskap i hygien.


Om WaterAid

WaterAid är en internationell organisation som arbetar för en värld där alla människor har tillgång till rent vatten, sanitet och hygien. Organisationen förändrar varje år miljoner människors liv genom ökad tillgång till rent vatten, sanitet och hygien i världens fattigaste samhällen. WaterAid samarbetar med lokala partners för hållbara och långsiktiga lösningar, och påverkar beslutsfattare globalt och nationellt att öka prioriteringar och insatser för dessa grundläggande behov. WaterAid har verksamhet i 34 länder och sedan starten 1981 har 28,2 miljoner människor fått tillgång till rent vatten och 28,2 miljoner fått tillgång till toaletter som ett resultat av WaterAids arbete. WaterAid finns i Sverige sedan 2009. För mer information, besök www.wateraid.se


Kontaktpersoner

Anna Schön
Kommunikatör
Anna Schön