2023-08-18 05:45Pressmeddelande

WaterAid på Stockholm World Water Week

Bild på ett barns händer under en kran med rinnande vatten.Bild: WaterAid/ Dhiraj Singh.

Den 20–24 augusti slås portarna ännu en gång upp till World Water Week i Stockholm. WaterAid finns självklart på plats med representanter från bland annat Nepal, Bangladesh, Malawi och Rwanda. Konferensen organiseras av Stockholm International Water Institute (SIWI) och årets tema är innovation.

– Vi ser fram emot en vecka där politiker, näringsliv, civilsamhälle och en rad andra aktörer gemensamt pratar om hur vi kan lösa den globala vattenkrisen. Men för att krisen ska nå en lösning måste samtalen också övergå i konkreta planer och handling. Det kommer WaterAid att påminna om den här veckan, säger Anna Nilsdotter, generalsekreterare för WaterAid Sverige.

Kontakta oss för en expertkommentar

WaterAid har sakkunniga och experter inom en rad områden kopplade till vatten, sanitet och hygien i världen. Vi kan bland annat kommentera frågor om:

  • Svenskt bistånd till vatten, sanitet och hygien.
  • Klimatförändringar, extremväder och klimatanpassning.
  • Antibiotikaresistens.
  • Menshälsa och flickors rättigheter.
  • Vattenbrist kopplat till fattigdom, hälsa, jämställdhet och utbildning.

WaterAid har representanter på plats från Bangladesh, Malawi, Mali, Nepal, Rwanda, Storbritannien, Sverige, USA och Zambia.

Är du journalist och ska rapportera från eller om World Water Week – tveka inte att kontakta WaterAid för en intervju. Ring 079-006 33 39 eller mejla louise.myrseth@wateraid.se.

Våra seminarier och events

Konferensen äger rum på Stockholm Waterfront Congress Centre mellan 20–24 augusti. Du hittar oss i monter 2:07.

WaterAid arrangerar även följande seminarier:

Måndag 21 augusti

Tisdag 22 augusti

Onsdag 23 augusti 

Torsdag 24 augusti 

Fotoutställning på Wetterling Gallery

Emilida, 35, sitter i köksutrymmet i en angränsande byggnad till Kangolwa health centre, där hennes syster precis fött barn. Bild: WaterAid/ Laura El-Tantawy.

Emilida, 35, sitter i köksutrymmet i en angränsande byggnad till Kangolwa health centre, där hennes syster precis fött barn. Bild: WaterAid/ Laura El-Tantawy.

Mellan 20–24 augusti visar vi en fotoutställning i samarbete med den hyllade brittisk-egyptiska fotografen Laura El-Tantawy på Wetterling Gallery. Utställningen ”Carrying life: Motherhood and Water in Malawi” skildrar några av de miljontals kvinnor som varje år föder barn på vårdinrättningar som saknar rent vatten.

Utställningen arrangeras i samband med Stockholm World Water Week och är öppen för allmänheten på Wetterling Gallery mellan 20–24 augusti 2023. Laura El-Tantawy finns på plats. Kontakta louise.myrseth@wateraid.se för att boka en intervju.

Berättelser från några av de kvinnor som porträtteras i utställningen: https://www.wateraid.org/uk/stories/carrying-life.Om WaterAid

WaterAid är en internationell organisation som arbetar för en värld där alla människor har tillgång till rent vatten, sanitet och hygien. Organisationen förändrar varje år miljoner människors liv genom förbättrad tillgång till rent vatten, sanitet och hygien i världens fattigaste samhällen. WaterAid samarbetar med lokala partners för hållbara och långsiktiga lösningar, och påverkar beslutsfattare att nationellt och globalt öka insatserna för att fler människor ska få hållbar tillgång till rent vatten, toaletter och hygien. WaterAid finns i 33 länder och sedan starten 1981 har över 28,5 miljoner människor fått tillgång till rent vatten, 29 miljoner fått tillgång till toaletter och över 27,8 miljoner tillgång till hygien som ett resultat av WaterAids direkta arbete. Besök www.wateraid.se för mer information.


Kontaktpersoner

Louise Myrseth
Kommunikationschef
Louise Myrseth